top of page
  • brontobytesmd

Baterii de Laptop Defecte și Chipul BMS

Una dintre cele mai importante componente ale unui laptop este bateria. Bateriile de laptop sunt echipate cu un sistem de management al bateriei (Battery Management System - BMS) care asigură funcționarea eficientă și sigură a bateriei.


Bateriile de laptop sunt, în general, baterii Li-ion datorită eficientei energetice ridicate.

Chipul BMS este esențial pentru funcționarea sigură și eficientă a bateriei de laptop. Acesta monitorizează starea bateriei, gestionează procesele de încărcare și descărcare și protejează împotriva condițiilor adverse.

Chipul BMS este componenta din baterie care decide cand este cazul ca bateria sa nu mai functioneze si sa fie raportata ca defecta.

Unul dintre cazurile des intalnite in care bateria este raportata ca fiind defecta, fara ca aceasta sa fie, este atunci cand laptopul nu este folosit o perioada mai lunga de timp iar acumulatorul se descarca atat de mult incat tensiunea celulelor scade sub pragul minim de functionare iar chipul BMS va bloca orice posibilitate de functionare sau incarcare a acesteia.

Din fericire exista o solutie pentru remedierea acestei probleme. Chipul BMS este reprogramabil, in cele mai multe cazuri.

Acest tip de defect se poate remedia intr-un service laptop cere detine aparatura potrivita pentru a reprograma acest chip. Costul unei astfel de reparatii este substantial mai mic decat pretul platit pentru achizionarea unei baterii noi.

Pentru mai multe informati nu ezitati sa ne contactati.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
BrontoByte SMD Service laptop

Bulevardul Unirii 73, București, Romania

0768.54.80.89

0773.98.67.32

Program

Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

Sambata: 11:00 - 17:00

(doar cu programare)

bottom of page