top of page
  • brontobytesmd

Nu mai porneste laptopul! Ce pot face?

Daca apesi butonul ”Power” iar laptopul nu porneste:



1.      Verifica alimentarea. Asigura-te ca incarcatorul este conectat corect la laptop si la o priza functionala. Incearca sa schimbi si sa folosesti alt incarcator si/sau alt cablu de alimentare, daca este posibil, pentru a vedea daca problema este sau nu legata de incarcator sau cablul de alimentare.

2.      Deconecteaza bateria(daca este posibil si bateria este una externa) si incearca sa pornesti laptopul doar cu incarcatorul atasat.

3.      Deconecteaza atat alimentatorul cat si bateria laptopului (daca este posibil si bateria este una externa), apoi mentine butonul de pornire apasat pentru 30 de secunde. Ulterior conecteaza alimentatorul (cu sau fara baterie conectata) si incearca sa il pornesti.

4.       Verifica porturile exterioare ale laptopului, precum USB, HDMI, etc. Daca un un port este rupt, pinii acestuia pot sa faca un scurt-circuit care sa impiedice laptopul sa porneasca.

 

Laptopul porneste dar nu afiseaza.



1.      Asigura-te ca nu ai dispozitive externe conectate sau alte ecrane si incearca sa il pornesti fara acestea.

2.      Priveste ecranul cu atentie, este posibil sa afiseze dar foarte intunecat.

3.      Daca ai instalat o memorie ram sau un ssd, deconecteaza-le si incearca din nou. Este posibil sa nu fie bine instalate, sa fie incompatibile sau defecte.

4.      Incerca sa vezi daca laptopul iti transmite un cod de eroare*, precum un numar de bip-uri sau un pattern de blinkuri

*urmareste ledurile (de pe tasta “Caps Lock” sau jurul tastaturii/laptopului). Fiecare marca are codurile ei de eroare si traducerea lor se poate gasi pe site-ul de support al producatorului.

 

Daca niciunul dintre acesti pasi nu rezolva problema si laptopul tot nu porneste sau nu afiseaza, este posibil sa fie necesar sa-l duci la un service pentru diagnosticare si reparare. Pot exista probleme mai complexe de hardware sau software care necesita expertiza specializata.

Este important sa nu fortezi lucrurile si sa eviti sa incerci reparatii care ar putea agrava situatia.

113 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate
BrontoByte SMD Service laptop

Bulevardul Unirii 73, București, Romania

0768.54.80.89

0773.98.67.32

Program

Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

Sambata: 11:00 - 17:00

(doar cu programare)

bottom of page